National

Când vei putea scoate bani de pe card de la casele de marcat?

Dă mai departe...

Începând cu 1 iulie, românii pot cere eliberare de numerar direct de la POS-ul comerciantului de unde îşi fac cumpărăturile. Nu toţi comercianţii sunt obligaţi însă să elibereze numerar la cererea clientului, ci doar comercianţii cu vânzări anuale de minim 10.000 euro.
Avansul va fi evidenţiat distinct pe bonul fiscal şi nu poate depăşi suma de 200 lei.

„Avansul în numerar se acordă utilizatorilor de card,  în limita prevăzută de ordonanţă de urgenţă şi a sumei existente în casă, disponibilă pentru furnizarea avansului în numerar, odată cu iniţierea unei operaţiuni de plată cu cardul la terminalele instalate în baza contractelor încheiate cu instituţiile acceptante”, se arată în hotărârea de Guvern.

Comercianţii trebuie să informeze clientul care este suma maximă care poate fi furnizată ca avans în numerar.

Comisionul de retragere numerar, suma ce poate fi percepută de comercianţi de la titularul cardului, nu poate depăşi 1% din valoarea avansului în numerar acordat.

Această lege obligă furnizorii de servicii cât şi instituţiile publice să accepte încasări prin intermediul cardurilor de debit şi de credit.

„Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată au obligaţia să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit şi al cardurilor de credit”, spune HG menționat.

Comentează

Spune părerea ta!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

În Sus