TECUCI

Cine este Jalbă Vasile care a fost pus sub arest preventiv?

Dă mai departe...

O confuzie de nume „l-a trimis”  iar după gratii pe preotul tecucean Vasile Jalbă.

„Vasile Jalbă, preot la Biserica «Sfinţii Împăraţi» din Tecuci, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului, primul termen în proces fiind stabilit pe 18 septembrie. Judecătorii au decis şi ca omul bisericii să fie plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, înlocuind măsura arestului la domiciliu sub care se aflase până recent”  conform Adevărul.

Pe site-ul Judeăctoriei Tg Bujor se află în judecată un dosar pe numele unui inculpat, Vasile Jalbă, domiciliat în sat Brăneşti, com. Vlădeşti, jud. Galaţi. Se pare însă că nu este însă vorba de preotul Jalbă de la Tecuci, în cauză fiind vorba doar de o confuzie de nume.

Inculpatul Vasile Jalbă al cărui dosar se află pe rolul Judecătoriei Tg Bujor a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută dr art.335 alin.1 Cod penal şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Preotul Vasile Jalbă de la Tecuci este cercetat din luna februarie 2018 şi într-un alt dosar penal, fiind acuzat alături de alte şase persoane, printre care se numără şi soţia sa, de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, uz de fals, fals intelectual, influenţarea declaraţiilor şi instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată, conform Adevărul.

Anchetatorii l-au acuzat  pe preotul Jalbă că a înfiinţat împreună cu soţia mai multe centre fictive de îngrijire a bătrânilor la domiciliu şi au decontat ilegal cheltuieli, fraudând bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi cu 1,4 milioane de lei, într-o perioadă de aproape doi ani.

Printre cei arestaţi de judecători se numără funcţionari de la Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi şi un director de resurse umane de la Spitalul Municipal din Tecuci, care au contribuit la falsificarea actelor şi la decontarea unor servicii medicale care în realitate n-au fost prestate niciodată.

Ancheta ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie a relevat că gruparea a acţionat în perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017, iar dosare medicale false au fost întocmite pe numele a trei firme controlate de soţii Jalbă. Anchetatorii arată că prejudiciul cel mai însemnat pentru bugetul CAS, de aproximativ 900.000 de lei, a fost înregistrat prin societatea Sormed SRL. Alţi 340.000 de lei au fost decontaţi firmei Medicas Nicordsed SRL, iar 155.000 de lei au ajuns în conturile Elite Helth Clinic.

Comentează

You must be logged in to post a comment Login

Spune părerea ta!

Copyright © 2018 Ziarul Zona. Toate drepturile rezervate. Este interzisă orice utilizare a conţinutului site-ului www.ziarulzona.ro în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislaţia în vigoare. Preluarea și difuzarea informațiilor de pe site-ul www.ziarulzona.ro se face doar cu precizarea sursei.

În Sus