DUBLĂ LANSARE DE CARTE: Lucian Ciuchiță, scriitorul care a dat în judecată Hollywood-ul

0

Membru al Uniunii Cineaștilor din România (1991), profesor universitar, scriitor, scenarist,   poet, pictor, ziarist și realizator de emisiuni de televiziune în perioada anilor 1990-2000, fostul comisar de poliție Lucian Ciuchiță poate fi definit drept o enciclopedie literară și culturală a României contemporane.

Iubitorii  de film îl cunosc pe Lucian Ciuchiță drept românul care a scris scenariul producției  cinematografice Escape Plan, film care i-a avut în roluri principale pe Silvester Stallone și Arnold Schwarzenegger. Filmul Escape Plan,  lansat în Statele Unite ale Americii pe 18 iulie 2013, iar în România pe 25 octombrie, cu  încasări de 137 de milioane de dolari la nivel mondial, a fost obiectul unor șiruri lungi de procese în instanță, după ce Lucian Ciuchiță a dat în judecată compania producătoare pentru că i-ar fi furat scenariul, solicitând drepturi de autor. Scenaristul a susținut că realizatorii filmului s-au folosit de scenariul său — ce are titlul „Insula diavolului. Prizonierii apelor” — fără a-l credita sau fără a-l plăti.

Povestea fascinantă a scriitorului Lucian Ciuchiță va putea fi ascultată de publicul din Tecuci miercuri 6 decembrie, la ora 17.00 la emisiunea Atenție Maximă la Radio Tecuci. În aceeași zi, începând cu   ora 18.00, Ateneu Tecuci vă invită la  dubla lansare de carte unde vor fi prezentate romanele autorului,  „Gemenii lui Bormann” și „Celeste-Planeta Purgatoriului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here