Educatie

Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare

Dă mai departe...

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi anunţă că a fost aprobat „Calendarul şi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018 – 2019″.

Conform Calendarului, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi la clasa pregătitoare după ce vor parcurge evaluarea dezvoltării psihosomatice, efectuată de specialişti ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, la solicitarea părinţilor. Evaluarea are loc în perioada 1 – 23 martie 2018.
Prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie 2018 şi va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 şi 18 aprilie 2018  (rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile).
În perioada 1 – 12 martie 2018 fiecare unitate de învăţământ în care îşi va desfăşura activitatea clasa pregătitoare în anul şcolar 2018 – 2019 va organiza “Ziua porţilor deschise”, iar în unităţile de învăţământ preşcolar se vor iniţia întâlniri de consiliere a părinţilor

Comentează

Spune părerea ta!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

În Sus