Politica

Liberalii AU VOTAT pentru defrișarea pădurilor și ariilor protejate

Dă mai departe...

Senatul a adoptat, miercuri, 21 februarie 2018, proiectul prin care lucrările de utilitate publică vor putea fi realizate inclusiv în ariile protejate și în zonele cu păduri virgine. Proiectul a fost inițiat de mai mulți parlamentari PSD, ALDE si UDMR. Pentru a deveni lege este nevoie și de votul deputaților.

Proiectul prevede  „scoaterea definitivă și ocuparea temporară a terenurilor din fondul forestier național necesare realizării, dezvoltării, întreținerii și modernizării sistemelor de utilități publice în vederea asigurării securității și sănătății oamenilor și animalelor, este permisă inclusiv pentru suprafețele cuprinse în zona de protecție strictă, zona de protecție integrală și zona de conservare durabilă a ariilor naturale protejate, rezervații naturale precum și pentru suprafețele incluse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România ori care întrunesc criteriile și indicatorii pentru includerea în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România”.

Actul normativ mai prevede ca ocuparea fondului forestier să fie făcută cu titlu gratuit dacă este proprietate publică şi la înţelegere cu proprietarul, dacă este privată.

Liberalii au votat la unison cu senatorii din coaliția de Guvernare pentru tăierile de arbori din pădurile virgine, dar și din ariile protejate.

Proiectul  a primit 81 de voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” şi două abţineri. Camera Deputaților este for decizional.

Dintre liberali, doar Alina Gorghiu și Răducu George Filipescu ai votat împotrivă, iar senatorul liberal Ion Popa s-a abținut de la vot.

Dintre senatorii PSD, Gabriela Crețu s-a  abținut la vot. Toți cei zece senatori USR  au votat „împotriva” proiectului care dă liber la defrișări.

Au votat „pentru” 7 senatori UDMR, 55 senatori ai PSD, 12 senatori ai PNL,  cei 4 senatori ai PMP și 3 senatori ALDE.

 

Vezi AICI  vot Senat

Comentează

You must be logged in to post a comment Login

Spune părerea ta!

Copyright © 2018 Ziarul Zona. Toate drepturile rezervate. Este interzisă orice utilizare a conţinutului site-ului www.ziarulzona.ro în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislaţia în vigoare. Preluarea și difuzarea informațiilor de pe site-ul www.ziarulzona.ro se face doar cu precizarea sursei.

În Sus