Lupul paznic la oi: Chirvăsuță uns pe un post călduţ într-o instituție a Statului

0

Laurenţiu Chirvăsuţă a fost uns la sfârşitul lunii august 2017 vicepreşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).

Chirvăsuţă a fost senator PSD (2008 – 2012), iar în 2012 devine deputat UNPR, pentru ca în 2016 să treacă înapoi la PSD, fără a mai prinde însă un mandat de parlamentar. În 2015, fostul parlamentar a fost executat silit de o bancă pentru o datorie de 700.000 lei. Inginer constructor de meserie şi patron de posturi de radio în Tecuci şi Tîrgu Bujor, conform ultimei declaraţii de avere depusă la camera Deputaţilor în mandatul trecut, Chirvăsuţă avea bijuterii şi ceasuri de 6.900 euro, titluri de stat de 32.000 lei şi venituri de 130.347 lei.

A.A.A.S are atribuţii în domeniul administrării, privatizării, postprivatizării şi valorificării creanţelor şi reprezintă statul român în procesele de la Curtea de Arbitraj Internaţional. De asemenea, A.A.A.S este instituţia prin care urmează să fie plătite şi restul despăgubirilor pentru victimele FNI, cifrate la circa 300 de milioane de lei.

Numirea lui Chirvăsuță s-a făcut în urma unei decizii a prim-ministrului Mihai Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here