TECUCI

Noi informații despre persoanele din Tecuci arestate preventiv în Dosarul asigurărilor

Dă mai departe...

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 02.02.2018, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat Judecătoriei Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii:

 1. Ţocu Mioara, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică în formă continuată, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals, în formă continuată.
 2. Hagiu Lucian, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, în formă continuată, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată in formă continuată, uz de fals in formă continuată şi influenţarea declaraţiilor în formă continuată.
 3. Iacoboaie Anca Marinela, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, în formă continuată, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, în formă şi influenţarea declaraţiilor.
 4. Jalbă Vasile, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, în formă continuată, instigare la folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată şi uz de fals, în formă continuată.
 5. Jalbă Ecaterina, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, în formă continuată, instigare la folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi uz de fals, în formă continuată
 6. Stratan Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate Ia fraudă informatică în formă continuată,permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017, inculpaţii menţionaţi anterior au fraudat bugetul C.A.S. Galaţi prin decontarea nelegală a unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul C.A.S. Galaţi. Aceştia din urmă, cunoscând activităţile infracţionale au acceptat primirea şi înregistrarea dosarelor, direct de la reprezentanţii societăţii, contrar normelor metodologice care reglementează condiţiile acordării asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

În multe situaţii, dosarele medicale cu pacienţi fictivi au avut prioritate la decontare şi aprobare, în timp ce solicitările pacienţilor asiguraţi care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu, erau refuzate. Pentru evitarea depistării fraudelor, inculpaţii întocmeau, în fals, recomandări medicale, raportări lunare de servicii medicale, iar în paralel erau introduse date în Sistemul Informatic Unic Integrat al C.N.A.S. astfel încât în sistem să apară că serviciile medicale au fost efectuate în realitate.

În urma verificărilor efectuate până în prezent, prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor menţionate anterior a fost estimat la suma totală de 1.395.000 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

13 Comentarii

13 Comentarii

 1. Ice

  10 februarie 2018 at 12:45

  Câteva intrebari pentru cei vizați:
  Madam Tocu numai ești miezul din p…da. Că fara de tine nu se mai putea. Nici o achiziție nici o angajare nimic.. că aveai monopol pe tot.nu mișca nimic fara tine . Hoașcă urâtă. E bine la arest? Tot așa șmecheră ești și acolo. Tot miezul din p…da? Sper sa îți dea fetele la greu panaram_0. Ha ha proasta p..lii…
  Popa Jalba nu mai vrei contributia că atâta știai când intrai in casa omului nu dădeai nici buna ziua. Banii…. Iar borfeta aia de nevasta își făcea cumparaturile la Paris că pt valoarea ei nu mai găsea în țara nimic. Se credea o valoare pipița cu nimic in cap. Vorba cuiva, de gat în sus e zero. Proasto. Bufnit_o.
  Dl. Hagiu nu mai plasați asistente la doctori? Ca mereu cautati amatoare sa ii satisfaca pe Teodoru.Zara.Sandica etc nu? Știi tu Violete și altele😍

 2. MiryMiry

  4 februarie 2018 at 13:55

  Tocu aia este hoața care parca muncea in spitalul din Tecuci de cand acesta a fost construit !De altfel ,in spitalul pe care-l administra era necesara prezenta bolnavilor si cu medicamente de acasa ,altfel te duceai la farmacia din colțul străzii ca de ,spitalul nu-i prevăzut cu asa ceva !!!!Despre popa Jalba ce sa mai spunem,un necajit ,fara copiii din cate stiu,un corodean, însetat de a se îmbogăți,implicat pana peste cap in politica ,dar la ședințele de partid era prezenta ,Maria Sa,Coana profesoara care ,din prea multa aroganta si autoritate ,n-a rezistat la cârma Sc.nr.11,cu câțiva ani in urma !Si bine ca Domnul a dorit sa fie asa deoarece la firma ,,era mai putina bătaie de cap”si se câștiga ,din cate vedem bine,iarăși sa-i mulțumească lui Domnu’!Despre Luci Hagiu ,ce sa va spun ,era mana dreapta a doctorilor,având vreo aprox.10 de vechime in spital,trăia decent si ,de ,dupa ce a intrat in mafie ar fi avut ceva probleme in căsnicie(are 2 fete)!Aceste persoane daca se găsesc vinovate își merita soarta celor cărora le-au ,,oferit servicii fantome “!Totuși ,cred ca cineva din politica i-ar fi sustinut !Tecuciul era un orășel cochet ,dar s-a intoxicat de mafia celor din instituții !

  • ziarulzona.ro

   4 februarie 2018 at 14:14

   Preotul Jalbă are doi copii majori, o fată și un băiat. Fata este stabilită în Spania, băiatul este căsătorit.

   • Tecuceanul

    4 februarie 2018 at 15:50

    Baiatul preotului Jalba unde lucreaza ? Mi se pare un nume cunoscut…

   • MiryMiry

    6 februarie 2018 at 9:51

    Și-a trimis fata in Spania ,de altfel ,un enoriaș de rand ,n-ar putea sa ajungă la statutul lor material !!!!Înseamnă ca avea pt. cine sa se sacrifice !Am avut ocazia sa-i ascult slujbele la niste pomeni ,iar atunci vorbea despre pământ cu mesenii!Aceasta d-na,Tocu ,ma întreb ,cum a reușit să-și deschidă farmacie si clinica ,in timp ce manageria Spitalul Tecuci ,iar pt.orice medicament ,alergai in goana mare !Mi-amintesc ,acum vreo 14 ani ,ma dusesem cu soțul meu in vizită, la cineva(la spital),pacienta făcuse un preinfarct in prezenta noastră,iar tratamentul de prima necesitate a fost un bidon cu apa calda ,din partea unei asistente ,pana la administrarea unui algocalmin(fiola) ,cumpărat de soțul meu ,in goana mare !!!Tot ce-ți trebuia pt.o operație ,avea grija ,o asistenta iti punea bilețelul in mana si te trimitea la farmacie !Era o baboaica ,asistenta ,pe nume Tarin,daca nu-i dădeai bani la pansat ,trăgea de tine ,de visai toti Sfinții !!!Era o asistenta,probabil ,e la pensie,Haisler,daca nu-i puneai 5 lei in buzunar te dădea afara din salon spunând ,,nu-l mai dascăli atâta”,iar cand d-l doctor Teodorescu(chirurg)te vedea pe hol ,te lăsa ,mai mult decat aceste ființe !!!In 2003 ,inca de la poarta spitalului erai jecmănit,aveam soțul operat,iar intr-o dimineata ,un portar ,mititel si negricios care inca mai este si acum daca nu-i dădea cumnata mea bani ,nu ne lăsa in incinta spitalului !!!!Dar ing.Iesanu de la uzina spitalului,sub ce conducere a facut măgăriile ???!!!!

    • Avocat Sorin

     6 februarie 2018 at 12:29

     Adica ai stiut si trait toate astea si nu ai facut denunt?Adica ai fost complice?Pentru ca altfel tot ceea ce scrii ori s-a prescris ori poate fi pus sub semnul unei razbunari personale inutile.

     • Pacientul

      6 februarie 2018 at 18:50

      Faci misto ?

 3. Dan Francu

  4 februarie 2018 at 12:46

  Nu sunt de acord cu sloganul ”La pușcărie” Le acord tuturor prezumția de nevinovăție.

  • Recidivistul

   4 februarie 2018 at 15:46

   Asa e ! Ce te faci insa cand unii(sau una), sunt recidivisti ? In acest caz urmeaza contopirea pedepselor, cu executare…

  • Dan

   6 februarie 2018 at 20:10

   “La puscarie”pot intra si nevinovati.Putem intelege ca va “oferiti”
   si la acordarea dreptului de reprezentare?

   • oetre

    6 februarie 2018 at 22:23

    Avocatul câștigă bani și de la nevinovați, dar mai ales de la vinovați, orientându-se după cât se impută că ar fi păgubit, dar și după patrimoniul împricinatului.

    El pledează și combate
    Doar i-o pune pe butuci,
    Nu e de mirare, frate…
    Dânsul este… din Tecuci.

    Să mai piardă vreun proces,
    I se întâmplă ades
    Dar cu un nespus talent
    Nu pierde… de la client.

    Maître se-ntrece pe sine,
    Pledează ca niciodată,
    Și ai săi clienți, îs bine,
    Au ieşit basma… vărgată.

 4. Florin caldararu

  3 februarie 2018 at 21:00

  Astia sant adevaratii banditi care ne fura zi de zi!!! La puşcărie cu ei!!

 5. Gabi

  3 februarie 2018 at 20:46

  La pușcărie așa se îmbogățesc pe spatele oamenilor gunoaie ce siunt

You must be logged in to post a comment Login

Spune părerea ta!

În Sus

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Află mai mult

Setările cookie-urilor de pe acest site sunt facute să permită "folosirea modulelor cookie" pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă. Dacă veți continua să utilizați acest site fără a modifica setările cookie-urilor sau faceți clic pe "Am înțeles", atunci sunteți de acord cu acest lucru. Daca veti derula pagina insemana ca sunteti de acord!

Află tot ceea ce trebuie să știi despre cooki-uri: https://ec.europa.eu/info/cookies_ro

ÎNCHIDE