Local

Primarul Tecuciului luat la întrebări de un fost consilier județean

Dă mai departe...

E invazie de căpușe și țânțari la Tecuci. În lipsa unor servicii de dezinsecție, în ultima perioadă, mai multe persoane au ajuns la cabinetele medicilor sau la spital din cauza acestor insecte.

Tecucenii au ajuns să se teamă să mai iasă în parcuri, din cauza căpușelor care atacă  mai virulent ca oricând, în această perioadă, dar și a țânțarilor care au pus stăpânire pe toate zonele. Afectați sunt și copiii care merg în parcurile de joacă din zonele interblocuri, cele mai expuse fiind cele aflate în vecinătatea ghenelor de gunoi.

Fostul consilier local și județean, tecuceanul Butunoi Adrian Liviu, l-a întrebat pe edilul municipiului dacă știe câte parcuri are Tecuciul, dacă edilul știe cum arată parcurile orașului și dacă știe că sunt pline de căpușe și de țânțari.

Pericolele reprezentate de căpușe și de țânțari nu sunt deloc de ignorat; mușcătura de căpușă provoacă boala Lyme, o maladie letală, iar țânțarii pot transmite virusul West Nile, care provoacă meningita.

Medicii sfătuiesc persoanele care sunt înțepate de căpușe să nu încerce să-și scoată de sub piele insectele pentru că mai mult rău fac, ci să se prezinte de urgență la spital și să accepte tratament în secția de Boli Infecțioase. De asemenea, părinții sunt sfătuiți să-și protejeze copii utilizând soluţiile şi spray-urile anti-ţânţari găsite în farmacii. Un remediu naturist este aplicarea pe piele a uleiului de lavandă, care va ține țânțarii la distanță.

 

Comentează

You must be logged in to post a comment Login

Spune părerea ta!

În Sus