Politica

Senatorul Daniel Butunoi este vehiculat ca variantă de ministru la Transporturi

Dă mai departe...

În viitorul cabinet sunt vehiculați ca posibili noi miniștri *senatorul Eugen Teodorovici pentru Fonduri Europene, deputatul Florin Buicu sau secretarul de stat Rodica Nassar la Sănătate. Senatorul Ecaterina Andronescu ar putea fi cooptată la Educație, iar senatorul tecucean Daniel Butunoi este vehiculat ca variantă pentru Transporturi.

În prezent, senatorul din Tecuci este președintele Comisiei de Transporturi și Energie.

În PSD circulă și o listă neagră cu foștii membri ai echipei Mihai Tudose care au șanse mari să piardă trenul noii echipe guvernamentale.

Fostul vicepremier Marcel Ciolacu este aproape ieșit din orice calcule pentru viitorul Guvern. De asemenea, ministrul delegat pentru fondurile europene, Marius Nica, are șanse mici să mai prindă un nou mandat. Pe lista neagră din PSD se mai află Florian Bodog (Sănătate), Felix Stroe (Transporturi), Mircea Titus Dobre (Turism) și Ionuț Mișa (Finanțe). O parte din ei s-au alăturat premierului Mihai Tudose în încercarea acestuia de a restructura Guvernul împotriva dorinței PSD, iar în cazul altora social-democrații discută să-i scoată țapi ispășitori pentru problemele nerezolvate de fostul Guvern.

În funcție de negocierile din partid, ar mai putea să apară schimbări și în alte ministere. Nu s-a discutat, încă, despre situația lui Liviu Pop (Educație), Ilan Laufer (IMM-uri), Gabriel Petrea (Dialog Social), Lucian Romașcanu (Cultură), Lucian Georgescu (Cercetare) și Lucian Șova (Comunicații).

 

Comentează

You must be logged in to post a comment Login

Spune părerea ta!

În Sus