Local

Un biciclist din Tecuci a fost găsit prăbușit în mijlocul străzii

Dă mai departe...

Astăzi, la orele 12.50, un biciclist în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost observat  prăbușit în mijlocul străzii Matei Basarab în apropierea intersecției cu strada 1 Decembrie 1918. La fața locului au oprit trei conducători auto (două femei și un bărbat) pentru a-i acorda primul ajutor.

Deoarece inițial se afla în stare de inconștiență și cu o rană sângerândă la cap, unul dintre conducătorii auto a cerut ajutor la 112. Cei trei șoferi au reușit să-l ridice pe bărbat din mijlocul străzii. Acesta a devenit agitat și incoerent, dorind să urce pe bicicletă și să plece. Unul dintre șoferii care au sărit în ajutorul bărbatului a reușit să-l calmeze explicându-i că se expune riscului unei accidentări, și mai mult, deoarece biciclistul emana halenă alcoolică, exista riscul să expună la pericole și alți conducători auto aflați în trafic.

La fața locului s-a prezentat un echipaj al Ambulanței care a acordat îngrijiri biciclistului.

Nu de puține ori, Poliția a avertizat asupra consumului de alcool și a pericolelor la care se expun  consumatorii (fie că sunt conducători auto, bicicliști sau pietoni) cât și asupra riscului de producere a accidentelor rutiere din vina persoanelor aflate în stare de ebrietate care utilizează căile rutiere.

Un studiu realizat recent arată că un procent destul de ridicat(32%) dintre bicicliştii intervievaţi  declară că au circulat cu bicicleta după ce au consumat alcool. Întrebaţi fiind dacă a conduce bicicleta sub influenţa alcoolului este un comportament legal, 18% dintre bicicliştii intervievaţi afirmă că – nu ştiu acest lucru (10,3%)  sau că acest comportament este legal (7,7%).

Dintre bicicliştii care utilizează bicicleta ca şi mijloc de transport, 34,5% declară  că au condus bicicleta după ce au consumat alcool.

Comentează

Spune părerea ta!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

În Sus