Viorel Ștefan a cedat în fața lui Dragnea. Grindeanu susținut de primari din Galați

0

Social democratul Viorel Ștefan şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Finanţelor Publice, miercuri, 14 iunie, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. Viorel Ştefan va continua să-şi exercite mandatul până la publicarea deciziei de eliberare din funcţie în Monitorul Oficial, a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Finanţelor.

„În acest moment, este important ca toate instituţiile statului să îşi desfăşoare activitatea normal, iar responsabilitatea ministerului pe care îl conduc este să asigure finanţarea funcţionării sistemului public. Este un semnal de continuitate şi de stabilitate pe care vreau să îl transmit atât mediului de afaceri, cât şi instituţiilor internaţionale. Democraţia din România este destul de matură pentru ca o criză politică să nu afecteze economia ţării”, a precizat ministrul Viorel Ştefan, citat în comunicat.

Primarul din Ivești, Cornel Hamza este un alt PSD-ist poziționat lângă Dragnea, care consideră că singura voce care contează este vocea partidului. Acesta, la un post de radio național,  și-a declarat astăzi sprijinul pentru Liviu Dragnea.  Cornel Hamza a vorbt despre „dumnezeul” Dragnea într-un limbaj slugarnic, considerând că ce dorește Dragnea e sfânt.

De cealaltă parte a baricadei s-a situat primarul din comuna Slobozia Conachi.

Emil Dragomir și-a declarat simpatia și susținerea pentru Sorin  Grindeanu și a condamnat vehement atitudinea liderilor PSD. Dragomir consideră că Sorin Grindeanu este omul potrivit pentru a fi în fruntea Guvernului, iar scandalul provocat de Liviu Dragnea se va răsfrânge atât asupra PSD cât și asupra lui Dragnea. Edilul a declarat pentru același post de radio că primul ministru nu trebuie să plece și că Liviu Dragnea ar fi trebuit să lase Guvernul și ministerele să-și facă treaba. Emil Dragomir a mai spus că singurul om vinovat de această criză a partidului este chiar liderul social-democraților, Liviu Dragnea.

Un alt primar PSD din județul Galați și-a exprimat total dezacordul pentru acțiunile lui Dragnea. Acesta susține că tot  ce face Liviu Dragnea are un iz mafiot, totalitar. Despre Sorin Grindeanu: „E prea cerebral, prea cu bun simț. E firesc ca Dragnea să vrea să-l elimine”.L-am  întrebat  dacă l-ar vota pe Sorin Grindeanu la conducerea PSD și edilul a spus: „Hotărât că da. Premierul e om, Dragnea care încă mai e șeful PSD e un parvenit. SĂ nu uităm cum l-a lucrat pe Ponta și cum s-a cocoțat pe locul lui. În stil teleromănean mafiot”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here